22 Places You Absolutely Must See in Sweden, Eliza Reid, Sarah Bowen

22 platser du absolut måste se i Sverige. Titeln gör att jag blir nyfiken på vilka 22 ställen de valt ut. Kanske har jag själv missat några av dem, det är inte ovanligt att man blir ”hemmalblind i sin egen omgivning”. I somras åkte jag ut på en roadtrip söderut och besökte några städer längst vägen. Bland annat gjorde jag ett stopp i Lund eftersom jag aldrig varit där tidigare. Ofta så rör jag mig mellan Göteborg och Stockholm och utöver det så blir det inte så många resor varken ner eller upp, om det inte är för genomåkning.

22 platser du absolut måste se i Sverige är skriven på engelska ur perspektivet som turist. Boken tar oss med till Stockholm och Gamla stan (oföga förvånande) och övärlden i skärgården tätt inpå huvudstaden. Höga kustens och Västkustens dramatiska landskap liksom den lappländska fjällvärlden och flera av våra välkända natur- och kulturarvsmiljöer. ”Vi får dessutom följa med in i det inre av landet, till skogarna, sjöarna och jordbruksbygderna bortom allfarvägarna dit turisten sällan når på egen hand” skriver Bokus. Det finns en hel del böcker om smultronställen i Stockholm, däremot en guide för de som vågar sig ut på landsbygden är svåra att få tag på.

Jag skulle jättegärna ta mig en titt i boken. Själv så funderar jag på en semester i norra Sverige till sommaren. För er som däremot vill semestra (en kort weekend eller längre vistelse) i vår fina huvudstad kan jag rekommendera sajten Stockholms hotell, här finns inte bara en guide till boende utan också förslag på utflykter och sevärdigheter. En guide till Stockholm. Just nu är tyvärr inte kalendariumet uppdaterat på sidan men tips är att kolla i tid om det är något som arrangeras i samtidigt som du tänkt vistas i Stockholm.

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.