Effektivisera ditt studerande

Snubblade över en artikel om studieteknik. Ibland skriver vi om kurslitteratur och jag tänkte att vi därför kunde ge er lite tips på hur ni blir duktiga på studieteknik. Under julen, så har universitet och högskolor inga studieuppehåll. Därför kan denna artikel passa bra just nu, få lite tid över till familjen och studera effektivare.

Factgroup finner ni en rolig artikel om hur man genom rim kan lära sig att memorera texter för att lära sig stora mänger av information. Själv har jag några tips för att lättare komma igenom kurslitteraturen.

Kursböcker innebär att söka information, lära sig på djupet. En kursbok behöver du  inte läsa från pärm till pärm. Utan det handlar om att välja ut det som är intressant och det du behöver. Tips 1. Börja med att läsa baksidan och sammanfattningen för att förstå vad boken handlar om. 2. Sen går du igenom innehållsförteckningen för att vad den innehåller, märk upp med flikar för att separera innehållet.  Du skaffar en överblick. 3. Därefter intensiv läser du de avsnitt du behöver.

Fler tips ser du i filmen, Studieteknik .

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.