Är det jag som väljer boken eller boken som väljer mig?

Jag har funderat länge kring en sak vad gäller valet av böcker… Är det jag som väljer boken eller är det boken som väljer mig? När jag läst ut en bok och ska välja en ny står jag oftast vid min bokhylla och kollar bland böckerna jag inte har läst tidigare… och det är ett flertal… jag lovar. Jag kan i förväg ha tänkt att när jag läs ut X bok ska jag läsa den här boken… Men när jag står där vid bokhyllan och ska välja känns det mer som att boken jag ska läa har valt ut mig…. För väljer jag den bok jag först tänkt läsa känns det inte alltid rätt…. Letar jag då vidare hittar jag ofta efter en liten stund just den boken som passar mig just nu… Det är en ganska magisk känsla som jag upplevt med böcker sedan många år tillbaka. Är det någon som känner igen sig i det?

Om Lina Bäck

Namn: Evelina Bäck Smeknamn: Lina Bloggar om: Böcker och film. Driver bloggen lokatt.nu.