Årets julklapp 2014?

Blir det ”ingenting” som blir årets julklapp 2014? Man kan ju alltid hoppas. Jag har köpt mer julklappar i år än vad jag gjorde förra året. Men jag har köpt för en mindre summa. Med krig i Europa, tiggare på gatan där jag bor och med en låg föräldrapenning känns det inte så roligt att handla julklappar i år. Blir man verkligen glad av pengar? Eller överflöd av presenter?

230 000 sorgsna barn i jul

Rädda barnen har gjort flera bra kampanjer under åren och samlat in massa pengar till behövande. Det är sorgligt att det 2014 ska finnas fattigdom i världen, men tyvärr finns den även här i vår närhet. Julen kan vara en av de högtider som det syns mest på, där många barn i Sverige blir utan julklappar. Hysterin kring julklappar är så stor att det är barnen som i slutändan får lida av att mamma och pappa inte har råd. Enligt Rädda Barnens senaste rapport finns det 230 000 barn vars familjers inkomster i Sverige inte täcker de nödvändiga kostnaderna. Det är fruktansvärt. Tyvärr känner jag mig alltid lika maktlös när jag tänker på det. Hur ska man kunna hjälpa?

Hjälp – genom att rösta i mars

Det är en oreda i Sveriges riksdag just nu, som stjälper. Där beslut blir liggande. Där ensamstående inte kan få det stöd de behöver. Där sjuka och arbetslösa inte får det skyddsnät de behöver i Sverige. Det finns idag fem partier i riksdagen, V, S, MP, Alliansen och SD.  FP, C, M och KD har lagt ett gemensamt valmanifest och säger sig vägra samarbeta med andra partier. Det innebär att alla dessa partier tycker likadant och är så otroligt regeringskåta att de inte tänker varken samarbeta eller låta någon annan få styra leken. För det är precis det det handlar om för dem, en lek om sveriges styre. De beter sig som femåringar där de andra partierna inte får vara med – för då vägrar de prata (läs debattera) med dem.För mig har alliansen sjunkit i trovärdighet. De vägrar inse att de förlorat ett val. Istället väljer de att pausa Sverige.

Tyvärr får vi vänta till mars på nyval och därefter se på förändring. Självklart kan vi alla hjälpa, vi kan ta ansvar för Sverige. För alla som bor i vårt land och som har behov av skydd, tak över huvudet och fristad. Vi kan fördela våra resurser för att alla ska må bra och känna att de kan förverkliga sina drömmar. Vi kan även hjälpa folk som flyr hit från krig och fattigdom att kunna se en ljusare morgondag.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.