Astrid Lindgren har varit död i 10 år men kommer att leva länge än


Idag är det 10 år sedan författaren Astrid Lindgren avled, då 94 år gammal. Jag minns att jag fick höra det när jag var i biblioteket på min högstadieskola och skulle låna en bok.

Jag är en av de många som verkligen älskar hennes olika verk. Emil, Maddiken, Bullerbyn och Saltkråkan är mina favoriter. När jag var liten frågade jag min pappa varför inte Astrid Lindgren fick nobelpriset för hon skriver ju så bra böcker. Pappa svarade något i stil med; ”Hon skriver så vanligt folk förstår, då får man inget nobelpris…”
Nobelpris eller ej, jag är helt säker på att Astrid Lindgren kommer att leva med oss i många generationer framöver genom sina underbara barnböcker som bland annat skildrar hur hon själv växte upp.

Om jag har turen att få barn någon gång kommer Astrid Lindgrens böcker vara något självklart i deras bokhylla.

Om Lina Bäck

Namn: Evelina Bäck Smeknamn: Lina Bloggar om: Böcker och film. Driver bloggen lokatt.nu.