Bio just nu: Batman, The dark knight rises

I helgen var jag på bio och såg den nästan tre timmar långa, The Dark Knight Rises.

Betyg: L L L L 4/5

Förväntningarna var stora på den nya Batman filmen och jag kan inte påstå att jag är besviken. Filmen handlar om en  sliten Bruce Wayne som stänger in sig från omvärlden och sörjer över sin älskades död. Samtidigt kapar en tidigare fånge Bane (ingår i Leauge of Shadow) ett flygplan och kidnappar Dr. Leonid Pavel och för bort honom medan resten av flygbesättningen dör. I Gotham City råder fred – fast inte så länge till. På Wayne Manor hålls en årlig gala för att hedra den stupade Harvey Dent. Polischef James Gordon, i sin skam över Batmans agerande att ta på sig de brott Harvey Dent utförde, planerar att gå ut med allt men bestämmer sig att det är inte rätt tid. Selina Kyle tar sig in i Waynes bostad och tar fingeravtryck för att sedan användas emot honom. Snart får Batman hela poliskåren emot honom, samtidigt som Bane hotar att explodera en atombomb som skulle innebära att hela Gotham City skulle utplånas.

Jag har alltid haft lite svårt för Anne Hathaway som skådespelare, men i The Dark Knight Rises kan hon göra sin bästa roll någonsin som rollfiguren catwomen.

Trots att jag var i väldigt behov av att gå på toaletten så kunde jag hålla mig genom hela filmen, för inte vill man missa en enda sekund av handlingen;) En uppföljare med superhjälten Robin och Catwomen väntar vi spänt på.

Se trailer

Mer om filmen:

The Dark Knight Rises är en superhjältefilm från 2012 regisserad av Christopher Nolan, som skrev manuset tillsammans med sin bror Jonathan Nolan. Filmen är den tredje och sista delen i Nolans Batman-filmserie och följer Batman Begins (2005) och The Dark Knight (2008). Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman och Morgan Freeman repriserar sina roller från Batman Begins och The Dark Knight. Filmen utspelar sig åtta år efter händelserna i The Dark Knight och introducerar karaktärerna Selina Kyle (Catwoman) och Bane—porträtterade av Anne Hathaway och Tom Hardy. /Källa Wikipedia

Fler skriver om filmen:

”The dark knight rises” slår rekord | SvD
Batman lever upp till hajpen | Sverigesradio
Batman-filmen går sämre än förra | Aftonbladet
Nolan får Gotham Citys svärta att lysa | SvD
En hjälte som tål dagsljus | DN

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.