Bokhandeln säljer 15% av sin omsättning i december

Köper ni produkter utan att reflektera över priser? Kanske inom rimliga gränser. Jag är extra förtjust i webbshopar där jag kan filtrera bort höga prislappar. På så sätt behöver jag inte frestas till att köpa saker jag inte har råd med. Hur tänker ni?

Min kompis arbetar som försäljningschef och ser dagligen glappet mellan inköpspris och försäljningspris, marginal och vinst. Hon har flera gånger suckat över den låga vinstmarginalen. Nuförtiden går en tanke ( kanske fördom) igenom mig att billiga produkter är gjorda av barnarbete eller med oschyssta villkor. Vad får tillverkaren av en HM T-shirt som kostar 49kr? Vad får författaren av en pocket för 39kr?

Läste i GP att omsättningen i bokhandeln ökade med 15% i december 2012. Alltså är branschen beroende av såväl julhandeln och rean. Kanske något som kan lätta upp mitt samvete när jag fyndar. En annan period som också påverkar ökad försäljning bör vara bokrean i februari.

Eftersom jag själv skriver vet jag att branschen är riktigt tuff, hård konkurrens och svårt att nå ut. Förlagen tjänar bra på författarna. Men samtidigt.. Rean innebär ändå större förutsättningar att bli läst. 🙂

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.