BOKREAN KOMMER SNART!

Hej!
Snart drar den igång…. Den årliga bokrean. Jag har bokat några böcker som jag ser fram emot att få hem. Några barnböcker och några mer faktabaserade böcker. Jag har försökt att bara köpa böcker som jag kommer läsa eller titta i många gånger. I mitt fall är det barnböcker oh faktaböcker som gäller då. Skönlitterära böcker läser jag ytterst sällan mer än en gång. Därför kan jag lika gärna låna dem på biblioteket. Nedan följer en bokrecession av Kicki Danielssons biografi…

ETT SCHLAGERLIV AV: KIKKI DANIELSSON

LLLLL
I ärlighetens namn visste jag inte så mycket om Kikki innan jag läste hennes biografi.(Se bild av boken ovan). Hade mest sett elaka rubriker på löpsedlarna. Jag har nu fått upp ögonen för henne på ett helt annat sätt än tidigare.

I ”Ett schlagerliv” beskriver Kikki hur hon växer upp, föräldrarnas uppslitande skilsmässa, hur hon senare hamnar i fosterfamilj och kommer i kontakt med musiken. Musiken är och förblir Kikkis liv, även om det sker på olika sätt i olika faser i livet. När hon blir mamma beskriver hon längtan efter att få tillbringa tiden med sina barn, vilket hennes dåvarande make inte anser att de har råd med. De måste fortsätta att turnera med sitt band. För att kunna döva alla jobbiga känslor krävs alkohol som resulterar i ett missbruk. Kikki är stark som tar sig ur sitt beroende, om än inte på det mest traditionella viset och hon vågar kritisera de vanligaste behandlingsmetoderna för dem med alkoholproblematik. Kikki är en kvinna som aldrig ger upp utan alltid kämpar vidare. Läs den så fort som möjligt!

Om Lina Bäck

Namn: Evelina Bäck Smeknamn: Lina Bloggar om: Böcker och film. Driver bloggen lokatt.nu.