Bosse Bildoktorn – Göra egen spolarvätska och byta lampor

– Hur många vetenskapsmän behövs det för att byta en glödlampa?
– De byter inga glödlampor. De forskar om orsaken till att den första brann ut.

Ett av SVTs populära program som alla i Sverige har hört talas om är ”Bosse Bildoktorn”. Ett TV-program som leddes av Bosse Andersson som hjälpte tittarna med de problem som kan uppstå med bilar. Nedan ser ni ett inslag om hur man gör egen spolarvätska. För mig var det nytt att använda diskmedel och bubbel?!

Byta lampor på bilen

bosseEn vän till mig har problem med att byta lampor på bilen. ViBilägare menar att alla bilägare borde kunna byta sina lampor på bilen men att olika märken har olika svårighetsgrad. Trenden tycks vara att tillverkarna försöker underlätta glödlampsbyte. Själv tittar jag i boken från Bosse Bildoktorn om jag får problem med bilen.

Så lätt är det att byta lampor på bilen

Renault Modus, som tidigare var en bil man tvingades att anlita verkstad för att byta glödlampa på, har nu förbättrats så att det faktiskt är möjligt att klara jobbet själv. Volvo är den tillverkare som har den mest konsekventa och smarta lösningen för glödlampsbyte. Ford har samma förnuftiga lösning som Volvo – strålkastaren demonteras. Skillnaden är att man behöver verktyg för bytet medan man på Volvo klarar sig utan. Skoda har också tänkt på sina kunder och har på nästan alla modeller gjort det möjligt för normalt händiga att klara glödlampsbyte. Volkswagen Golf är däremot besvärligare. Toyota är medvetna om att lampbyte kan vara svårt på vissa modeller och en del återförsäljare har därför fastpris för byte.

Byta till Led lampor till bilar?

Kanske skulle man även passa på att byta till Led lampor bil.
Led lampor drar bara en bråkdel ström jämfört med orginal lampor.

Jag hoppas i alla fall att det löste sig för honom. Det är värre när bilen krånglar än datorn, fast surt är det.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.