En gång i Phuket

Nu har jag äntligen sett filmen En gång i Phuket. DN skriver en Sven-Helmer i Thailand. Jag skulle inte klassa den i samma fack som Sällskapsresefilmerna. En Stig-Helmer i Thailand skulle däremot vara väldigt roligt. Expressen skriver ”Peter Magnusson är inte Hugh Grant, men han är kanske det närmaste en småfumlig och otursförföljd romkom-stjärna vi kan frambringa just nu. ” Peter Magnusson gör som vanligt en bra insats som skådespelare. Det är han som gör filmen. Skämten känns annars uppebara och handlingen går en aning trögt.

Jag tyckte däremot att filmen Sommaren med Göran var snäppet bättre. Båda filmerna producerades av Stellas Nova Film. Här kan ni se teamet kommentera filmen.
För er som inte sett filmen, En gång i Phuket, så har ni trailern här.

Sune i Grekland

Nästa svenska film vi ser fram emot att se är Sune i Grekland, premiär juldagen 2012. Sune spelas av långfilmdebuterande William Ringström, pappa Rudolf spelas av Morgan Alling, mamma Karin spelas av Anja Lundqvist, storsyster Anna spelas av Hanna Elffors Elfström och Håkan Bråkan spelas av Julius Jimenez Hugoson. Frågan är hur kul Sune i Greklan kommer bli utan  Peter Haber.

Handling: Sune är tillbaka. Tillsammans med lillebror Håkan Bråkan, storasyster Anna, mamma Karin och pappa Rudolf drar Sune till Grekland på sommarlovet. Som varje sommar förut planerar familjen Andersson sin semestervecka i Myggträsk. Då händer det mest oväntade, pappa Rudolf bokar en charterresa till Grekland. Familjen blir överlycklig men frågorna om resan är många.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.