Fem tips på sysselsättning för vinterns hemmahäng

I takt med att det skandinaviska klimatet bjuder på mörkare väder, spenderar svenskarna allt mer tid hemma. Nedan presenteras fem tips på sysselsättning för vinterns hemmahäng.

Låt kreativiteten flöda

Tid spenderad hemma är perfekt för att ge sig hän åt kreativa aktiviteter. Avsätt bestämd tid där du får chans att låta dina kreativa tankar och idéer flöda fritt, eller när helst andan faller på.

Följ vintersport på tv

Bild: Unsplash

Vintern bjuder på härlig vintersport som är spännande att följa hemifrån. Populärt är alpina grenar som skidskytte och längdskidor, där svenska skidstjärnor briljerat under säsongen, för att inte tala om svenskarnas egna favorit Vasaloppet.

Vintersport sänds flitigt på tv-kanaler som SVT och TV4, och för den som vill engagera sig ännu lite mer finns det möjlighet att spela på odds och sportspel på bettingsajter på nätet. På sådana sajter presenterar exempelvis odds för vem som vinner Downhill World Cup 2020/2021 för damer, där Corinne Suter för närvarande är vinsttippad med oddset 3.5.

Prova nya recept

Gillar du att laga mat och baka? Då kan du med fördel prova på nya recept hemma i köket. Det är lätt hänt att fastna i samma gamla favoriter, både när det gäller vardagsmat och mer festliga måltider. Genom att laga rätter du aldrig tidigare testat på får du inspiration och en slags nytändning i köket.


Ett tips är att söka på nätet för att hitta nya recept att laga. Ett sätt att hämta inspiration är att följa matkonton på sociala medier som Instagram. Det finns en hel del matinspirerande profiler som ger dig nya idéer och tips kring matlagning.

Hemmaträning råder bot på rastlösheten

Blir du lätt rastlös är hemmaträning ett perfekt sätt att få utlopp för energin. På YouTube och i diverse träningsappar finns mängder av träningsprogram anpassade efter hemmaträning. Välj och vraka mellan yoga, HIIT, helkroppspass med kroppsvikt som motstånd, coreträning
och mycket mer, för att hitta en träningsform som passar just dig. Föredrar du att träna utomhus är en löprunda eller en promenad andra bra alternativ inom kategorin fysisk aktivitet.

Gör ditt egna hemmaspa

Bild: Unsplash

Vintern är helt rätt tid för att ta hand om sig själv. Det skandinaviska klimatet bjuder på både mörker och en hel del mindre kul väder, något som för många påverkar energi och välmående. Se till att finna tid för dig själv, då du får chans att rå om dig lite extra. Ett hemmaspa ordnas enkelt med hjälp av tända ljus och avslappnande musik. Har du ett badkar
kan du med fördel tappa upp ett bad. Kanske vill du ta ett fotbad, lägga ansiktsmask, peela kroppen eller göra en hårinpackning? Du bestämmer själv hur upplägget för ditt hemmaspa ska se ut.

Avslutningsvis önskas en fortsatt trevlig vinter och ett fint avslut på 2020.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.