Filmrecension, Veronika bestämmer sig för att dö, Coelho

Filmen baserar sig på romanen med samma namn, Veronika besätmmer sig för att do. Skriven av Paulo Coelho. Som vanligt är boken att föredra framför filmen. Men filmen har ändå en hel del små härliga ögonblick. En film som påverkar.

”i vårt samhälle tror vi att vi måste vara lyckliga, annars är vi misslyckade”.

Veronika är ung och vacker, fast jobb och en familj som tycker om henne, men det är ändå något som fattas i hennes liv. Morgonen den 11 november 1997 bestämmer hon sig därför för att dö. Hon tar en överdos sömntabletter bara för att lite senare vakna upp på närmaste sjukhus. Där berättar man för henne att även om hon lever, så är hennes hjärta skadat och hon har bara några få dagar kvar att leva…

Filmen utspelar sig mestadels under Veronikas vistelse på sjukhuset. Lite av känslan i filmen fattas, på grund av att regisören inte har kunnat fånga Veronikas personlighet bättre. Filmen har ett fint budskap om att varje ögonblick vi lever är resultatet av ett medvetet val mellan liv och död.

 

Boksidan
Adlibris

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.