Härliga uterum

Kom närmare naturen och förläng den svenska sommaren. Skapa ett uterum.

Terrass, inglasad altan eller väggar och tak av växter

Nu har det regnat i nästan två veckor. Det är så tråkigt. Men det hade det inte behövt vara. Ordspråket ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Det gäller även husbyggnader. Din bostad måste kunna följa med i de svenska årstiderna. De måste kunna stänga av när det är värme utomhus, bli uppvärmt när det är vinter och kallt. Men också kunna bidra till en härlig stämning när det är sommarregn och ändå tid för att vara ute med tak över huvudet.

Tänk att sitta i soffan med en bok, med en filt och en eldstad och glasväggar. Lite som att sitta ute men ändå inne. Höra hur regnet smattrar på rutan och taket. Ja, det hade varit en dröm att ha ett uterum eller lusthus.

Skapa ett uterum

För ett tag sedan var jag på föredrag när det gäller att skapa rum i trädgården. Där man ska tänka som traditionell inredning med tak, väggar och golv. För att skapa ett mysigt uterum så fick jag rådet att alltid börja med taket. Taket i ditt uterum kan bestå av växter som hänger (både plast som riktiga), det kan bestå av balkar, plast, plåttak, segeltyg, eller parasoll. Få inspiration på ByggHemma.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.