Höst och ny look?

Hösten är här och det är dags att slänga på sig varma koftor, lager på lager kläder och skaffa sig en ny fräsch höstoutfit! Vi älskar hösten och guidar dig gärna i 2019 års höstmode.

Höstens färgpalett – Klä dig som naturen!

Hösten är en enkel årstid, klä dig i samma färger som naturen. Det är murrigt grått, jordnära brun och sand, höstens lövs färger med orange, gult och rost.

Höstens palett hittar du i naturen.. orange, gul, skogsgrön, grå..

Schysst mode och hållbart mode..

Självklart kan man både tänka ekonomiskt för plånboken och för miljön. Allt behöver självklart inte vara nytt. Du kan absolut tänka återvinning eller second hand. Men inte nog med det, mitt bästa tips är att tänka kvalité och klassiskt mode. Bygg upp en kapselgarderob så kan du i varje säsong komplettera med några schyssta plagg för variation i säsongen. Du kan läsa mer på nätet om hur en kapselgarderob fungerar, men en riktlinje är färre kläder som passar ihop. Om du har en klassisk stil som fungerar hela året så är det också enkelt att tillföra något nytt till garderoben och ersätta sådant som blivit dåligt. Exempelvis en kofta som blivit nopprig.

Har du hakat på den runda bågtrenden?

Bågar som gör skillnad

Som citat från Misterspex hemsida ”Glasögon är ett fabulöst verktyg att uttrycka sin personlighet och stil med”. Med en schysst livsstil och hållbart mode, blir det också över pengar till annat viktigt. Som lägga lite mer pengar på dyrgriparna. Stilsäkra med snygga bågar som framhäver din stil och ger dig det lilla extra. Oavsett om du har synfel eller inte, så är bågar ett stilmedvetet val och kan framhäva ditt ansikte. 

Tips till val av båge

Utgå alltid att välja bågar som du trivs i. Även om hösten 2019 bjuder på väldigt många runda markerade glasögon, så kanske inte det passar dig. Ett hett tipps är att välja en rund båge med markerat charnier. Det gör att bågen inte känns lika rund och passar fler ansiktsformer! Har du ljus hy välj mer färg och har du mörk hy så kan du välja mer färgneutralt. Bästa av allt är att du kan låna hem och testa innan du tar beslutet!

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.