Julklappar redan?

Jag gick med en vän på rean igår och hon började prata om julklappar! Tala om att vara ute i god tid. Om jag skulle köpa julklappar nu skulle jag glömt bort vad jag köpt innan september slut. Personligen tror jag inte på att köpa presenter i god tid, städade i köket och hittade en massa ”bra å ha grejer” som inte har kommit till användning eller getts bort till tänkt användare. Jag tror vi samlar på oss för mycket prylar. Om man vill ge bort något så skulle jag rekommendera något hemmagjort, mat eller upplevelse.

Jag skulle heller aldrig få för mig att ge bort second hand. Trots att det är trendigt att köpa retro och second hand, skulle jag aldrig köpa det till andra i present. Då ska det vara nytt eller värdefullt. Mitt bästa julklappstips om du vill börja i tid är att gå ut och plocka svamp och ge torkad svamp till de du tycker om. Eller plocka färska örter, torka och gör en egen krydda. Det är såna presenter jag skulle uppskatta.

I år blir det inga julklappar för min del. Jag ser mer fram emot att bjuda över släkt och vänner på en julfika istället. Att vara tillsammans och umgås det värdesätter jag. 🙂 Trevlig sommar och njut av nuet.

 

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.