Kortvecka och semesterplaner

Jippie!! Äntligen kortvecka och man kan ta igen sig. Javisst, jag är mammaledig och LEDIG jämt. Men det är inte så mycket ledigt med två små barn. Nu är deras pappa också ledig och då kanske faktiskt jag också kan få ledigt någon timme. Vi har båda haft väldigt mycket runt oss, det har varit roliga saker men ändå mycket. Flytt, renovering, dop och giftemål. Men du bor vi också flott och är lite panka efter alla husutlägg och mammalön. *suck* Det blir en billig semester i år.

Jag hoppas på småutflykter till:
* Skara sommarland
* Astrid Lindgrens värld (alternativ sommarteater runtomkring i närheten).

Sen blir det i samband med de tre bröllop vi är bjudna på hotellövernattning i Lund och Stockholm. När vi åker så långt med barnen, så brukar vi faktiskt hyra bil. Vi har leasing på vår familjebil nu, så den får ändå inte gå så många milantal och på vår lilla stadsbil blir det genast trångt med bilbarnstolar, underrede till vagn och packning. Ett bröllop kräver ju ombyten och presenter och så ska det finns plats för blöjbyten i bilen. Så ganska skönt att unna sig att hyra bil och ”kladda” lite i någonannans bil med all den glass som ska köpas längst vägen. Faktum är att vi ofta hyr bil privat. Vi gjorde kanske lite bort oss när vi leasade vår bil när vi hade ETT barn. Nu är det trångt. Men varför ha större bil än man behöver? Vi tycker det är lite lyxigt att hyra bil och få oss ett vrålåk ibland. 🙂

Spanien på semester i år? Bilsemester kanske?

Sambon hoppas på att trycka in en utomlandssemester i slutet av sommaren. Men med vårt nya utebad och alla kostnader så tycker jag nog att vi lika gärna kunde vara hemma. Det skulle i så fall vara för miljöombytet, annars kan det nog kvitta.

Igår fick vi in en mus i köket efter att ha öppet dörren. I spanien hade vi kunnat få i en ödla. Men det är tråkigt när man fixar innekänslan utomhus och så kommer det in ohyra. Just nu kanske det låter idramatiskt med en liten mus på besök. Men jag blir så äcklad av allt den har vidrört att jag nästa (betoning på nästan) tänkte att nu säljer vi kåken.

Eller så stannar vi hemma och lägger pengar på huset. Kanske ett hawaiiparasol till trädgården och fixa känslan hemma.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.