Låt dina kläder visa vem du är – Personlig stil

Betyg: L L 2/5

Boken Personlig stil av Mia Berg är en tidslös bok, som ger dig råd att mixa och matcha för att framhäva dig som person och hitta en egen stil.

Du får följa sex personer, två män och fyra kvinnor som med hjälp av stilrådgivaren Mia Berg hitta kopplingen mellan kläder och personlighet, både yrkesmässigt och privat. Personlig stil handlar inte om att klä sig i dyra märkeskläder eller att klä sig likadant som sina kollegor. Nej, långt viktigare är det att förmedla de unika sidor av dig själv som du vill framhäva. Det behöver inte innebära en total utrensning av garderoben, snarare att hitta de ledtrådar som säger något om dig som person.

Inredningsböcker och stilböcker åldrar fort eftersom modet förändras. Denna bok står sig mer än en säsong, såsom modet hösten 2012, utan ger en överblick i hur kombinerar för att hitta din stil som du kan ha i flera år. Boken ger däremot inte mig kicken till att förändra min stil. Hade inte min syster lovordat den, hade jag inte bläddrat igenom den. Jag tycker att det skulle varit mer bilder som lättat upp texten.

Kanske är boken bättre om man läst den pärm till pärm men ärligt talat så inspirerade den mig inte särskilt mycket. Den nådde inte upp till mina förväntningar.  Jag gillar däremot marknadsföringsprofilen av boken.

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.