Lyckan kärleken och meningen med livet

Betyg L L L L (4/5)

Jag har tidigare tipsat om filmen bakom boken men har nu slutligen läst boken själv. Jag syftar på  ”Lyckan kärleken och meningen med livet ” av Elizabeth Gilbert.

Precis som i filmen handlar det om en kvinna på 30+ som gift sig, köpt hus och ”borde”  försöka få barn, vilket ho inte vill, till skillnad från sin make. Hon skiljer sig och ger sig ut på en resa som varar i totalt ett år. Hon besöker Italien, Indien och Indonesien. På varje ställe möter hon människor som komer att förändra och påverka hennes liv för all framtid och hon finner vad vi så klassiskt kallar ”sig själv”. I Italien lär hon sig livets njutning, i Indien utövar hon yoga och i Indonesien försöker hon fina balans mellan livets njutning och den struktur som yogan kan ge henne. Som om det inte vore nog med att hitta sig själv dyker en man upp som påverkar henne mer än hon först vågar erkänna.   

Personligen läste jag boken främst med intresse på hur hon utvecklas andligt, vilket var oerhört spännande och givande men det finns mer än en aspekt att läsa boken ur. Jag vill gärna läsa den i framtiden och se hur jag tolkar texten då…Rekommenderar den starkt till alla som funderar eller har funderat på livets mening mer än en gång…

Finns att köpa på http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174291483 

Om Lina Bäck

Namn: Evelina Bäck Smeknamn: Lina Bloggar om: Böcker och film. Driver bloggen lokatt.nu.