Monica z spelas just nu in av Stella Nova Film

20120615-100934.jpg

 

Lyssnar på föredrag med Lena Rehnberg, huvudproducent och Vd för bolaget stellanovafilm.com.

Lena har arbetat med film i 30 år först på bion, sen med distribution, marknadsförare och sen i sitt egna bolag. ”Att arbeta med film är det roligaste som finns” säger hon.

Bolaget har samproducerat 12-13 filmer tillsammans med Film i Väst. Bland annat filmer som ”En sommar med Göran” och ” en gång i Phuket” ( som för övrigt kom ut på dvd igår). Nu håller produktionsbolaget på med filmen ”Monica Z”.

Vi fick se ett kort avsnitt av Monica Z, filmen känns fräsch, spännande med hög kvalité. Jag ser fram emot att se den på bio nästa höst.

Alla filmer från produktionsbolaget produceras efter orginalmanus, ej gjord från böcker. Målet är att satsa på kvalitéfilm. Färre projekt – fast stora framgångsrika projekt. Ambitionen är att minst 300 000 personer ska se filmerna.

I Sverige görs det väldigt mycket stora filmer i Sverige just nu. Sveriges filmindustri börjar närma sig musikindustrin.

20120615-100914.jpg

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.