På bio i julhelgen

Julhelgen är storhelgen för bio. I år är inget undantag, det släpps en hel del bra filmer under julhelgen. Än har jag inte bestämt mig för vilken film jag ska se. Men antagligen kommer det bli the Hobbit eller Sune i Grekland. Mammas pojkar är en favorit också men nu har jag ju redan sett den. Här är iaf några filmer som visar på bio i julhelgen.

Berättelsen om Pi

Äventyrsfilm. Berättelsen om Pi är ett storslaget vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. 11 års gräns. Nomineringar från Golden Globe: Bästa film, Bästa regi, Bästa manliga biroll,Bästa musik. Premiär den 21/12.

Hitta Nemo 3D

Barnfilm. Vi dyker ner i havet vid Stora Barriärrevet där undervattensäventyret Hitta Nemo utspelas! Möt Nemo, en ung och nyfiken clownfisk som fångas av en sportdykare och hamnar i ett akvarium på en tandläkarmottagning i Sydney. Nu är det upp till Marvin, Nemos ängslige pappa, att rädda honom! Premiär 25/12.

Jack Reacher

Action. När en ensam skytt tar livet av fem personer med sex skott pekar alla  bevis på den person som polisen anhållit. I förhören har den misstänkte  enbart en sak att säga: ”Hämta Jack Reacher!”. Det som följer är en  jakt på sanningen långt utöver det vanliga, där Jack Reacher ställs mot en oväntad fiende som både är extremt våldsam och bär  på en hemlighet.

Mammas pojkar

Familjekomedi. Prästen Gunilla försöker få ordning på sina vuxna söner Thor och Oden, som är besatta av Hårdrock. De vägrar att flytta hemifrån och skaffa familj.

Nu tar vi julledigt på lokatts bok- och filmrecensioner. Vi ses i januari igen.

 

De mest lästa inläggen här på lokatt.nu under 2012

Batman filmrecension

Sunnes sommar

Nobels testamente bokrecension

Call Gril vann kritikerpriset

 

 

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.