Personliga hälsningar

Vi har nyligen skickat ut inbjudningar till vår dotters dop via mms. I vanliga fall brukar jag alltid skicka ut inbjudningar via kort, det känns mer exklusivt och personligt. Nu har jag fått reda på att mina MMS kanske inte kom fram.. det har visat sig att jag kanske hade dålig täckning när meddelandet gick ut. Typiskt. Det är svårt det där med inbjudningar. Jag menar det är väldigt känsligt om man inte blivit inbjuden på rätt sätt, dels för den som bjuder att personerna inte svarar och dels för personerna som tror sig inte blivit bjudna. Förr skickades inbjudningar alltid per brev. Nu får man inbjudningar via sms, facebook, brev och personligt samtal. Det är svårt att komma ihåg var inbjudan kom ifrån. Därför föredrar jag egentligen det traditionella brevskickandet.

Men varför skickade jag inte kort denna gången då? Jo, för att jag helt enkelt inte kände att jag hade tid. Det tar tid att leta efter adresser och hur många gånger har man inte gått till affären med ett brev och kommit hem med brevet igen? Ahh.. Nu har jag testat MMS. Men nästa gång kanske jag tar och ringer runt, det känns ju också mer personligt. Roligare med ett samtal än sms.

Snart är det jul och då är det också tid för att skicka iväg julhälsningar. Hur skickar ni era julhälsningar? Ringer ni? Eller skickar ett sms.. eller julkort? I år är det vår dotters första jul, så det skulle vara roligt att skicka ett julkort med henne, i en pepparkaksklänning. 🙂 Men då gäller det att vara ute i tid. Dels köpa klänningen, dels ta kortet, framkalla och skicka. Personligen tycker jag att det är så mycket roligare att få ett foto som julkort än ett vanligt ”tomtekort”. Ett annat tips för er som inte känner att ni hinner i julstöket, är att köpa färdiga kort, där skriften är personlig.

Här kommer två tips på personliga hälsningar som jag hittade på sidan Kortdesign. Bland annat skulle jag rekommendera denna söta personliga gästbok som doppresent. Samt hur kul är det inte för gästerna att mötas av lite extra kärlek, via dessa fina servettringar.

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.