Rapunzel, Disneys Trassel

Alla kan vi historien om Rapunzel (eller jag trodde jag kunde det i alla fal)l. Flickebarnet som blir bortbytt mot rapunzelfrukt, för att modern ska överleva. Hon blir inlåst i tornet och släpper ner sitt hår som den elaka häxan får klättra upp med hjälp av. När häxan försvunnit skriker han ramsan han hört häxan sagt ”Rapunzel här jag står, släpp ner ditt långa hår” och klättrar upp.

Disney har gjort en egen variant på sagan. Men den inte lika brutalt för prinsen som i böckerna, där häxan petar ut prinsens ögon och förvisar Rapunzel till skogen. Dessvärre slutar det inte gott för häxan i filmen som får ett förfärligt öde.

Jag fick filmen i julklapp av min storebror. Visst har jag barnasinnet kvar. Jag gillar den. Kan tänka mig att se den igen och igen. En ny Disneyfavorit!

Betyg: LLLL 4/5

Läs mer på Disney Wiki

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.