TV-program homestyling och bokhyllor med skandinavisk design

Million Dollar Listing senaste säsong har varit en av mina favoriter innan jag krupit till kojs. Handlar om mäklare som säljer lyxvillor i USA. Det har varit extra spännande att följa då vi själva precis sålt vår lägenhet och gjorde det bästa med att pimpa lägenheten för en försäljning.

Något jag förundras över är hur heminredning ändå skiljer sig stort mellan olika kulturer. Den skandinaviska designen är populär även utomlands. Med naturmaterial och ganska raka linjer. Trots att miljonvillorna är i toppklass så är det många som inte faller i mitt tycke med heltäckningsmattor och så ofta som ”hotellfeeling”.

I den skandinaviska designen kanske IKEA går i spetsen. Kanske är det IKEAs varumärke som gjort att fler intresserar sig för skandinavisk design, eller också har vi helt enkelt bara bättre smak. Hehe.

En retro pryl som är tillbaka är bland annat Stringhylla. Kommer ni ihåg hur den såg ut? (se nedan) Stringhyllan är ett jättebra exempel på en bokhylla som går i skandinavisk design. Kan byggas ut i det oändliga och otroligt flexibel och stilren. Den var väl tänkt som en bokhylla när den kom på 40-talet, men nu finns det i flera färger (här rosa) och skulle funka lika bra i barnrummet som skohylla.
string-pocket-hylla-rosa

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.