Skrivbordshörnan

Nu har vi uppdaterat skrivbordshörnan, år efter år så har jag haft en liten skrivbordshörna, ofta i ett litet hörn med dålig belysning och utan fönster. Ungefär.. den plats som finns kvar. Men jag har kommit på att jag då alltid hamnar i soffan med datorn i knät och brännskador på låren. Eller med dålig sittställning i sängen. Oftast har jag också gått från att använda datorn till att bara använda surfplattan eller mobilen. MEN jag tycker datorn är 1000 gånger bättre än surfplattan och 100 gånger bättre än mobilen. Det går fort, det blir rätt och man sitter och ser bättre. Framförallt om man vill skriva. Jag kräver ett riktigt tangentbord.. helst skulle jag dessutom vilja ha ett fristående tangentbord. När det gäller bloggning, så gillar jag däremot att ta bilder och fixa dem mobilt och sen skicka dem till datorn för att lägga upp dem. Krånglig.. jag har inte riktigt förstått hur andra bloggare gör. Däremot såg jag att det går en serie nu om unga bloggare, såg klipp där de tar bilder med riktig kamera.. så kanske föredrar de att göra allt riktigt också.

Hur som helst så har min nya skrivbordshörna blivit att jag har skippat skrivbord helt och istället köpt en bredare bänkskiva som barbord. Vi kommer också platsbygga en hylla/låda under barbordet där man kan skjuta in och stänga för datorn, papper och pennor. Skrivare kan man ha trådlöst så den behöver faktiskt inte stå i närheten. Jag är ganska nöjd med lösningen än så länge, vi får se hur det blir att sitta flera timmar framför. Nackdelen är ju att man sitter vid en barstol och inte en kontorsstol. Jag tror att det moderna tänket är att inte ha olika rum för olika aktiviteter. Utan tänka samma yta med flera användningsområden.

 

Skulle jag däremot ändra mig och istället välja att satsa på ett traditionellt skrivbord, så har jag en favorit med bra benutrymme, snyggt och praktiskt. Ett vitt i högblankt bordskiva, med två praktiska lådor. Tro mig det räcker. Detta skrivbord heter Roskilde från Funiturebox, IKEA och JYSK har liknande varianter. Se fler skrivbord.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.