Sluta rattsurfa

Idag har jag valt att visa en informationsfilm från Transportstyrelsen, om något som är livsviktigt. Nämligen att sluta rattsurfa. Är det värt att offra ditt liv och andras, bli en traffikfara för att du absolut måste skriva en statusuppdatering eller kolla ett sms? Är det verkligen, verkligen värt det? Ställ den frågan till dig själv och andra i din närhet nästa gång du frestas av att kolla mobilen under bilfärden.

 

Något att fundera över: Om du kör i 40 km/h och tittar på din mobil i två sekunder, hur långt hinner bilen rulla utan kontroll? Ibland kan det vara sunt att stanna upp och fundera, vad är det egentligen jag håller på med. Själv slarvar jag ibland och stannar inte för att lägga in gps koordinaterna när jag kör. Ibland kan jag inte hålla mig och ta upp mobilen för att kolla senaste sms:et. Men det är dessa ”ibland” jag kommer ångra OM olyckan är framme. Är det verkligen värt det?

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.