Sommarens packning är lätt

”Det är sommar”, ropar majoriteten av oss i lycka. Men inte vill vi lämna surfplattan eller mobilen hemma när vi ligger på stranden eller i hängmattan. Vi kan ju inte säga nej till vårt digitala behov bara för att solen är framme, eller?
Självklart inte! Surfplattan och mobilen är faktiskt de idealiska sakerna att ha med sig i sommarpackning, dels för att packningen blir mycket lättare och för att du har allt i ett (så länge det finns en internetuppkoppling). Du kan göra så mycket mer än hålla koll på sociala medier, läsa nyheter om vem i fotbollslagen under EM som gör det tyngsta jobbet eller plåta bilder till semesteralbumet. Här är några exempel på vad du kan göra med din digitala enhet i sommar, eller året runt för den delen.
Blev du förresten nyfiken på vem som jobbar hårdast i landslagen under EM kan du läsa mer

Läsa böcker

luggage-1482697_960_720I Sverige läser vi nästan dubbelt så mycket böcker på sommaren som vi gör resten av året. Och visst hör det till att läsa en god bok när man ligger i hängmattan, sitter i solstolen eller bara ligger på en filt i gräset. Men det är jobbigt att bära runt på tunga böcker och hur vet man att en bok är bra innan man köpt den? Svaret är att man istället kan läsa böckerna i telefonen eller på surfplattan. Bli medlem på en av alla boktjänster som Nextory eller Bookbeat och bläddra bland alla möjliga titlar och genrer. Och om du inte gillar en bok är det bara att börja på nästa.

Spela spel

Majoriteten av oss tänker nog i första hand på spel när man pratar om avkoppling via mobilen eller surfplattan. Och visst kan man spela spel. Eftersom internetuppkoppling finns nästan överallt kan man var man än befinner sig spela mobilspel och online spel. Varför inte spela på ett online kasino och spinna i väg på ett par slots, eller kanske föredrar du de klassiska godingarna som har kommit tillbaka i nya versioner, t ex Snake och Angry Birds.

Lyssna på musik

Ibland behöver man inte sitta och stirra sig blind på en skärm, det räcker med att man sätter på sig ett par hörlurar, lutar sig tillbaka och njuter av sin favoritmusik. Oavsett om man ligger på stranden, är ute och går eller springer är det aldrig fel med musik som förstärker stämningen. Bra musikappar är t ex Spotify, iTunes och Tidal. Och på tal om ljud, du vet väl att du även kan lyssna på ljudböcker?

Titta på Tv/film

Det som för bara några år sedan verkade så långt borta är i dag vardagsmat. Vi kan titta på Tv och film överallt, när vi vill. Företag som Netflix och Viaplay erbjuder alla möjliga serier och filmer till en månadskostnad. De flesta Tv-kanaler har en play-app där man kan titta på program man har missat eller titta på live-tv. Det är därför inget som hindrar dig från att somna under ett parasoll framför din favoritfilm.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.