Spa hemma : kurer för energi, balans och harmoni

Spa hemma: kurer för energi, balans och harmoni av Anna Selby. Det gäller att ta hand om sin kropp.

Dagligen lägger vi tid på att sminka, raka oss och köpa kläder. Vi har inprintat att vi ska gå och klippa håret. Men hur många av oss gör en daglig ansiktsmassage? Hur många ger sig själva ett fotbad? Eller skrubbar kroppen i en peeling? Jag har aldrig gjort en fotvård, trots att fötterna ömmat. Jag har däremot varit hos kilopraktor när jag fick ryggskott, för att göra få bukt med problemet – inte för att förebygga. I min hemkommun berättade en kilopraktor till mig att man bör göra en behandling en gång i halvåret för att sträcka ut sin kropp, få bättre hållning och därmed minska felbelastning för muskler. Ett knep som jag lärt mig är att ligga raklång i sängen, lägg dig bekvämt med båda fötterna nedåt och låt tårna snudda vid varandra. Se ned och jämför så båda fötterna är i jämn höjd. Om inte, är du sned i kroppen. Då bör du hitta kiropraktor. Allt för många gör nog däremot som jag, vi förebygger inte tyvärr.

Visst kan det bli dyrt att boka dyra behandlingar men med några övningar om dagen kan du göra underverk med din kropp och hälsa. Boken Spa Hemma, kan hjälpa dig att förebygga problem och dessutom vara bra för ditt välbefinnande. Boken Spa hemma, ger daglig dos med recept på hur du tar hand om din kropp. Allt från fasta på fruktdrinkar, till enkla ansiktsmassageövningar, akupressur och Qigong. Jag använder den som uppslagsbok, väldigt inspirerande.

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.