Stora Romanklubben – Oseriös bokklubb – omöjligt att gå ur

Idag ska jag berätta om mitt missnöje mot bokklubben stora romanklubben, storaromanklubben.se. Hur de lurat mig på pengar och i åtta månader påmint mig om vilket dåligt företag de är.

Läs fler missnöjen på stora romanklubben på Reijta.

Ofrivilligt köpekontrakt
För några månader sedan gjorde jag en undersökning på internet som bara skulle ta några minuter, tog säkert en halvtimme. Frågorna var inriktade mot om jag skulle kunna tänka mig en tidningsprenumeration, om jag gillade gå på bio och läsa böcker etc. När undersökningen äntligen var slut sa jag till mig själv att aldrig mer gå in på såna sidor. Två veckor senare fick jag ett samtal av en man från stora romanklubben. Jag hade precis satt mig ner på en parkbänk med solen i ansiktet och med säsongens första glass. Mannen sa att jag varit med i en undersökning och därav skulle jag få två böcker gratis från dem som tack. Jag skulle därmed gå med i deras bokklubb på Stora romanklubben utan köptvång och få deras nyheter per post. Jag var noga att fråga om det var något köptvång, eftersom jag egentligen inte ville och är misstänksam mot telefonförsäljare så sa jag först nej, men mannen var trevlig och sa att det inte var något köptvång, jag kunde gå ur bokklubben efter åtta månader och tog bara emot deras nyhetsbrev.

Tvingad att köpa böcker från Bonnier
Böckerna kom, två stycken från två debutförfattare. Jag fick betala ett porto på cirka 30kr. Jag fann ingen intressant för egen smak utan gav bort dem. Jag såg fram emot att få lite information om nyheter i bokklubben. Efter en månad fick jag ett brev, med topplistan och stora romanklubben erbjudande på ”månadens bok”. Det var ett häfte som innehöll lite information om böckerna och framträdande erbjudande. Alltså ett vanligt säljbrev. Jag hade hoppas på lite författarintervjuer, eller i alla fall något som likna en bokklubb.
Jag slängde säljbrevet.

skickar böcker jag inte beställt
Efter 10 dagar fick jag två böcker på posten till ett värde på cirka 300kr. Jag ringde bokförlaget och sa att det måste blivit fel? Jag hade inte beställt något. Då upplyste de mig att jag måste avbeställa varje månad annars får jag böckerna. Jag sa att jag varit med i en undersökning och inte fått den informationen. Eftersom jag inte har lust att avbeställa böcker varje månad sa jag att jag ville gå ur bokklubben. Då sa de att jag förbundit mig till medlemskap i 8 månader och inte kunde gå ur bokklubben. Det var omöjligt. Antingen fick jag köpa två böcker varje månad till ett värde på 250-300kr, eller också fick jag gå in på deras webbplats och avboka böckerna. Det ska dessutom tilläggas att jag arbetar med webbproduktion men fick ringa supportern för att förstå hur jag skulle logga in på deras webbplats och avboka böckerna. Detta framgick inre i utskicket. Du avanmäler på bokens informationssida, inte under mina sidor. Vilket känns helt ologiskt.

Bonnier lurar folk att köpa böcker
Ett stort företag som Bonnier skulle inte behöva lura folk att köpa böcker, visst skulle jag kunna ha skickat tillbaka böckerna men returfrakten var hög så inte heller det lönade sig. Nu får jag alltså varje månad avboka böckerna. Å även om jag skulle vara intresserad att köpa någon bok, så gör jag inte det via bokklubben, dessa vill jag inte gynna.

Så gå inte med bokklubben stora romanklubben om ni inte vill ha merarbete och ett extra måste-göra varje månad!

20121112-085454.jpg

Fler som fått samtal från stora romanklubben Tack nej till deras erbjudande.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.