Sune i Grekland

suneI min familj har vi tradition att gå på bio på annandagen. Nu har jag precis lämnat biografen, såg filmen Sune i Grekland. Eftersom Film i Väst är samproducenter har jag hört en hel del om filmen. Förhoppningarna på en klassiker var stora. Sune var en idol när jag var 8-10 år. Nu har jag hunnit bli lite äldre och därför är det svårt att jämföra om den gamla Sune är bra för att jag såg den som barn eller om den faktiskt är sådär fantastiskt som jag kommer ihåg den.

Filmen handlar om att Rudolf blir erbjuden att åka i hans chefs ställe till Grekland. Rudolf hinner hem till familjen och berätta om Greklandssemester, då chefen ringer och säger att han inte behöver åka. För att inte göra sin familj besvikna betala Rudolf ur egen ficka. Hela 64 000kr! Semestern blir ett paradis, allt är inklusive. Sune gör slut med Sofie innan han åker ifall han skulle hitta en sommarflört. Karin träffar en gammal bekant som är tillsammans med Sunes simlärare! Sune får ett problem han har ju ljugit om att han tagit simlektioner. Vad ska han nu göra!?

Sune spelas av långfilmdebuterande William Ringström, pappa Rudolf spelas av Morgan Alling, mamma Karin spelas av Anja Lundqvist, storsyster Anna spelas av Hanna Elffors Elfström och Håkan Bråkan spelas av Julius Jimenez Hugoson.

Filmen var okej. För 8-10 åringar är den given.

Betyg: L L 2/5

PS: Efter publikframgångarna kommer en uppföljare spelas in i sommar, Sune och kärleksresan.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.