The Secret- hemligheten av Rhonda Byrne

Betyg: L L L (3/5)

Jag väljer att recensera denna bok som har påverkat mig mycket. Dock har jag mycket blandande känslor inför den. Huvudbudskapet med boken innebär att vi kan attrahera oss till det vi vill ha och önskar genom att tänka det. Om jag till exempel vill ha ett jobb; ska jag tänka mig att jag redan har det jobbet och så vidare, på så vis ökar sannolikheten att jag får just det jobbet. Detsamma menar författaren gäller pengar, hur vi vill se ut med mera.

Det som gör att jag förhåller mig skeptisk till boken är att jag frågar mig om människor i fattiga länder har attraherat till sig fattigdom med mera och på så vis indirekt får skylla sig själva för att de tänka ”fel tankar”.  Den aspekten gör The Secret hemsk och orättvis. Samtidigt har jag själv tänkt tankar om hur jag vill leva, bo med mera som infriats efter att jag tänkt på just det… Jag anser att The Secret bör läsas kritiskt och med en nypa alt men är trots allt en riktig tankeväckare.

Om Lina Bäck

Namn: Evelina Bäck Smeknamn: Lina Bloggar om: Böcker och film. Driver bloggen lokatt.nu.