Tre kärlekar

 En tv-serie som kan ses mer än en gång är ”Tre kärlekar”, regisserad av Lars Molin 1987-1990. Här ser vi en ung Jessica Zandén som spelar Lilian. Samuel Fröler spelar Gösta som förälskar sig i den vackra Lilian under en midsommarafton i mitten av 1940-talet. Lilian är dock redan gravid men ska göra abort, som visar sig misslyckas. Gösta som inget hellre vill än att vara med Lilian friar till henne men deras relation blir inte okomplicerad. Samtidigt vill Göstas far att han ska ta över familjens bondgård, något Gösta inte har något intresse av alls- han vill flyga, vilket han gör i det militära. Dessutom har gården alltid varit avsedd för Göstas äldre bror Orvar.

 En härlig tv-serie som får tittaren att reflektera över hur det kunde vara att leva i Sverige under andra världskriget, samt hur det kunde vara att inte som kvinna kunna välja om man ville ha barn eller inte om man blivit oplanerat gravid.   

 I rollerna: Samuel Fröler, Mona Malm, Ingvar Hirdwall, Lena T Hansson, Jessica Zanden, Ulla Akselson, Carl Magnus Dellow, Lars Green.

Finns att köpa på http://cdon.se/film/tre_k%c3%a4rlekar_-_box_(6_disc)-12245149

Om Lina Bäck

Namn: Evelina Bäck Smeknamn: Lina Bloggar om: Böcker och film. Driver bloggen lokatt.nu.