Uppesittarkväll med Bingolotto

För några år sedan gjorde jag misstaget att gå ut på krogen den 23 december, gör inte det. För det är då hela Sverige är bänkade framför TVn på uppesittarkväll med bingolotto. Det var min första aha-upplevelse om att Bingolotto kanske inte bara är för pensionärer. Vi har gjort några försök att samla ihop kompisarna och gå ut och ta en öl på krogen, men år efter år har det varit totalt misslyckande. Det har blivit jag, min sambo och en kompis. Alla är bänkade framför TVn. En del väljer förvisso bort bingolotto inför någon storfilm som visas, klassiska stycken som sagan om ringen, braveheart etc. Men de flesta har ändå köpt lotter och myser ihop med familjen. En lugn kväll innan den stora dagen. Kanske står skinkan och griljeras i ugnen samtidigt. Kanske klär man grannen som traditionsenligt dagen innan julafton.

I år blir det inte tal om någon utgång på krogen. I år har även vi bänkat oss med lotter. Om hela familjen är friska ska vi dessutom besöka svåger på en skinkmacka och spela tillsammans.

Faktum är att Bingolotto även i vår lilla familj blivit ett riktigt söndagsnöje. Programmet är lagom kort med avbrott för nyheterna och är helt perfekt att samlas kring som avslutning på helgen. Det är dessutom lite kittlande spännande, lättsamt och underhållande.  Ingvar Oldsberg som programledare har dessutom lyft programmet ett snäpp. Det klart att Bingolotto kanske var på sin storhetstid när Loket höll i rodret. Men Ingvar har gjort ett bra jobb, han lyckades lyfta programmet efter Marie Serneholt. Vem hade trott det? Min egna fundering är om han fick kicken från ”På spåret” för att han blivit en åldring och numera gjort revansch med såväl ”Sverige runt” och ”Bingolotto” succén.

Julkalendrar för vuxna

För den speltokiga så finns det fler julkalendrar än någonsin att välja på. Chokladkalendern kan bytas ut mot Bingolottos julkalender eller varför inte Triss julkalender? Här hemma kör vi båda varianterna. Ännu har vi inte vunnit något.. men kul är det att samlas hela familjen runt kvällsmaten och skrapa. Bingolotto har black jack tema, där du skrapar fram kort och sen får du se om du blir tjock eller får jackpott. Har du missat att köpa de fysiska julkalendrarna, så finns ett stort utbud även på nätet. Kolla till exempel in Mamma Mia bingo, de har julkalender online med erbjudande för dig som gillar att spela exempelvis slots online eller casinobonus. Jag gillar att de har en ruta på sidan, där du kan se vinnarna i realtid och deras vinster. Det är ju faktiskt lite festligt.

bingolotto-julkalender

Bingolottos julkalender, med skrap. Likt black jack, där du skrapar fram kortspel och räknar ihop poängen för att se om du vunnit. Något för den speltokiga kortspelaren.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.