Uppfinnarna på TV4 – Överfallslarm

Nu sitter jag och tittar på Uppfinnarna, har ni sett det? Ett roligt program som leds av Martin Timell där svenska folket visar upp sina kreativa tankar och idéer, en del löser problem och andra uppfinner nya behov.

Sist jag titta var det en tjej som skickat in sin idé med ett par likt ”hantlar”, som var som gåstavar. Ni vet en del kramar stenar, massagebollar etc när man är ute och går. Sägs vara till för att kunna ta i mer. Dessa gåhantlar hade inbyggt larm. Alltså överfallslarm för tjejer. Juryn utvecklade målgruppen till larm för äldre ( om de till exempel ramlar omkull eller blir bestulna). Tråkigt att det behövs larm men samtidigt en ”räddare” om det behövs.

Idag är tjejen med ”gåhantlarna” i semifinal. Produktens poäng är överfallslarm och sen bredda med pulsmätare etc. Just nu sälj massa liknande produkter med appar i mobilen. Vi får se om hon går vidare och produkten säljs i butik om ett halvår. Nästa års julklapp kanske?

Andra larm
En annan smart produkt är nyckellarmet. Du visslar så piper larmet. Dock har jag en sån, den pep av att någon skrattade, klappade eller ropade.

Hemlarm
Man kan på larmkollen jämföra larm. Vi har ett hemlarm men den skulle gömmas för att tjuven inte skulle se den, det blev bökigt att sätta på och av varje gång man låste upp dörren. Det känns som det räcker med en klisterlapp på dörren som varnar för larm. Jag skulle inte vilja ha galler för dörren och fönstret som de har i Spanien men det borde väl räcka med att låsa dörren? Hur säker bör man vara?

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.