Vad får vi till middag?

alltommat-1-2013Ikväll ska vi ha middagsbjudning. Ska strax åka och handla och blir lite nojjig över vad vi ska äta? Någon som har något tips. Som ni sett från de senaste inläggen har jag börjat prenumerera på tidningen Allt om Mat. Nu är jag dock lite fundersam över om det var denna mattidning som jag upplevde som såå fantastisk bra för två år sedan (sist prenumerade jag på Lagalätt som numera är allt om mat). Mitt första nummer var ju såklart nyårssupé. Lite extra kärlek när man tillagade mat och varje rätt kändes som tog en evighet att göra.
På bjudningen ikväll kommer dock Wilmer, en söt kille på 2 år. Så nu ska det vara mat som passar honom och resten av sällskapet. Dessutom är det lördag, så det måste vara lördagsmat. Någon som har ett förslag?

Jag går i tankarna att börja med att beställa ”matkasse”, kostar runt 500 kr för en vecka. Jag kan knappt gå in i en butik utan att komma ut med 300 kr mindre i plånboken, dvs var tredje dag. Matkasse måste ju dessutom vara mer miljövänligt, du får exakt den mängd du behöver och matkedjorna behöver inte slänga så mycket mat, om fler förbeställer. I nyår bestämde jag dessutom att sluta äta godis och dricka. Ja, vi har lite godiskartong som ska ätas upp innan det löftet blir helt fläckfritt. Jag har dessutom ätit pizza och mc donalds en gång efter löftet, och kunde stå emot att dricka dricka till. Det fick bli vatten. Godis har jag lyckats stå emot att köpa hittills. Däremot blivit bjuden två gånger och då kunde jag inte stå emot. Att beställa matkassen skulle i alla fall innebära att jag inte gör några impulsköp eller sockerköp. Kanske skulle man testa.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.