Vad gör svenskarna online?

Telia har skapat en dokumentärserie för att visa vad Svenskarna gör online. Se filmen nedan.

Det är ganska spännande det där, just nu under semestertider får vi verkligen känna på hur bra tillgång vi har till wifi i Sverige. Vi tar höga hastigheter och tillgänglighet för givet. I Spanien får man sitta vid ett sunkigt datorcafé med tjockskärm och betala i en myntbössa. (okej kanske i värsta fall), Men faktum är att wifi i andra länder går extremt segt! I alla fall dit jag hamnat.

När folk säger att de är mobilberoende eller inte klarar sig utan sin mobil, så tror jag faktiskt inte att det är att ringa eller smsa man tänker på i första hand. Så kanske det var för några år sedan, att man var rädd för att vara onåbar om något skulle inträffa. Nu för tiden får jag nästan ont i magen när mobilens batteri är slut och jag är en bit bort i ärenden. Det är precis som om att ”tänk om något händer” och så kan jag inte ringa till någon.
Eller när täckningen försvinner på landet och det kan irritera mig något fruktansvärt, helt plötsligt kan man inte göra något och man känner sig väldigt isolerad. Jag tror att beroendet kommer av att vi ständigt vill vara uppdaterade, att det ligger i människans natur att vara nyfiken. Att kunna ta till sig nyhetsflöden i sociala medier eller vanlig media gör oss medvetna, uppdaterade och intellektuella.

Med filmen vill Telia visa på att Sverige har en uppkoppling i världsklass och att detta ställer krav på leverantörerna. Jag skulle till och med säga att kommunikation borde vara en del av välfärden.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.