Vad ska du göra i helgen? Jag ska ”bara vara”

Att sitta hemma och läsa en bok eller en tidning, se en skön film… det kan vara rena himmelriket en lördagskväll. Jag tycker vi, med ”vi” menar jag alla vuxna människor… varje gång det ärmar sig helg, vilket det tack o lov gör en gång i veckan kommer frågan ofta mer än en gång; ”Vad ska du göra i helgen?”… när jag var yngre, typ runt 20, ville jag verkligen inte svara; ”vet inte” eller ”jag har inget planerat…” För det är en sån hets och stress om att det ska göras så mycket så fort man är ledig. Gör man ”inget speciellt” verkar det vara lika med att man är en ”nobody”, en som inte räknas eller inte är att räkna med. Jag tycker det är synd. Jag vill hissa flaggan i topp för att ”bara vara”…. Och när man passar på att ”bara vara” kan man se en bra film, läsa en bok eller bara njuta av att man är ledig….

Någon som håller med mig?

Om Lina Bäck

Namn: Evelina Bäck Smeknamn: Lina Bloggar om: Böcker och film. Driver bloggen lokatt.nu.