Tips på billiga helgresor

I november har jag begärt ledigt för att jag verkligen behöver lite ledigt. Jag blev varslad på den nya provanställningen men hann inte gå arbetslös en enda dag utan fick nytt jobb. Tur för mig. Men det innebär ju också att min semester ställdes in. Man är ganska slut efter att jobbat en hel del, förväntningarna på semester och när alla andra glatt slänger in väskan och sticker iväg gör motivationen svår att vara på topp på jobbet. Nu är planen att arbeta in timmar så jag kan ta ut fyra dagar i följ och tillsammans med två helgdagar åka på en minisemester. Jobbet jag har nu är tillfälligt, så egentligen har jag inte råd att unna mig semester. Man vet ju inte om man blir arbetslös inom kort framtid och då gäller det att hålla hårt i plånboken. Men som sagt JAG MÅSTE ha lite semester för att orka denna långa mörka höst. Så billiga helgresor är något jag får hålla utkik efter.

Tips på Billiga weekendresor

 1. Sista minuten resor

  Dagarna innan semestern påbörjas så kommer jag sitta som klistrad vid skärmen och se om jag lyckats få tag på någon sista minuten resa. Det är härligt att byta miljö och nyttigt. Då lägger man undan allt och lever i nuet. Väldigt bra tips för dig som känner att livet tuffar på men vem är det egentligen som kör?

  2. Hör med omgivningen

  Kanske är det någon du känner som har en lägenhet, båt, stuga eller sommarställe? Ett tillfälle att lite billigare låna och erbjuda varandra möjligheter att byta för en kort tid.

  3. Ta bilen eller tåget till grannlandet

  Danmark är ett populärt resemål. Du kan ta färjan över, det finns ortoligt många billiga paketresor med båt. Annars kan man ta bilen till Tyskland. Tyskland är ungefär samma priser som i Sverige men mat och kläder är lite mer prisvärt.

  Glöm inte att ta många kort när du reser, så du kan väcka minnena och njuta om och om och om igen.

   

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.