En riktig läsarfavorit!

indexNu har Fredrik Backman fattat pennan igen och kommer snart ut med sin tredje roman ”Britt-Marie var här”. Man kan ju fråga sig om lässuccén håller i sig. Är det möjligt att skriva en tredje bästsäljare? Min sambo läser inte så mycket böcker men det händer. Främst på sommaren då långledighet kantar tillvaron och där det är avkopplande med att läsa en bok i skuggan av ett parasoll på stranden.

Fredrik Backman har visat att hans bakgrund som bloggare redan gett honom en bred läskrets. Han har i mina ögon visat att sociala medier fungerar för att få fler läsare och i hans fall kunder.

Jag tror att även personer som i vanliga fall inte betraktar sig som ”bokslukare”, väljer att köpa Fredrik Backmans böcker. Dels för att de är lättlästa och för att de förväntar sig en del humor mellan raderna.

Jag har faktiskt inte läst varken ”En man som heter Ove” eller ”Min mormor hälsar och säger förlåt”. Så jag kan inte uttala mig om böckerna. Men vad jag har fått hört sägas till mig så är ”en man som heter Ove” en av mina vänners favoriter. Den har dessutom sålts i 650 000 exemplar i Sverige. Är det så att ni precis som jag missat att läsa denna bok, så kan ni vänta tills den kommer ut på film. Eller också se till att läs den INNAN den kommer ut på film. Ni har drygt ett år på er. Filmen kommer ha premiär under julhelgen 2015, antagligen strategiskt då julhelgen är den helg som lockar mest biobesökare. Det kommer bli svårt för andra filmer att konkurrera med denna.

Fredrik Backmans nya bok ”Britt-marie var här” finns inte i handel utan kommer runt v 40. Denna bok spår jag kommer vara en bok som finns inslagen under grannen i jul. Här kan ni dessutom läsa handlingen.

Hösten är min favoritårstid för läsning!

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.