5 tv-tips att njuta av på vårkanten

Trots att mars är här och så även våren så dröjer det ett tag till innan man kan njuta till fullo av utomhusaktiviteter. På flera håll i landet har början av mars bjudit på snöfall, vilket gör att tv-tips känns högst välkomna ett tag till. Låt dig inspireras av dessa serier och program för den tidiga vårens tv-tittande.

Svenska serier gör succé

Svenska serier har gjort storsuccé de senaste åren, både på hemmaplan och utomlands, därför känns det självklart att nämna några favoriter. Den svensk-danska produktionen Bron sändes under sex år i fyra säsonger, från 2011-2018, och är enligt många bland det bästa svensk tv skådat inom kategorin kriminaldrama. Här får tittaren följa polisen Saga när hon löser
mordfall vid den danska gränsen. En stor dos spänning utlovas – har du ännu inte sett Bron är det ett måste.


Få har nog missat Vår tid är nu, som följer en krögarfamilj i Stockholm under 1900-talet. Nu har även program om berättelsen bakom serien släppts, som man kan kolla online på SVT Play.

För den sporttokiga

Gillar du att kolla på sport så har du en maxad tablå. Just nu pågår många av sportvärldens säsonger för fullt, där svenska tv-kanaler har ett generöst sändningsinnehåll. Inom fotboll är Champions League och Premier League självklara att hålla ögonen på. Dessutom har en del spelare anslutit sig till aktuella Europa lag, exempelvis så har den brasilianske spelaren
Yan Couto skrivit på för Manchester City, vilket innebär ökad spänning inför Champions League. Enligt betting tips från bet365 presenteras odds på vilket lag som kommer vinna hela ligan, där oddsen för Manchester City just nu ligger på 3.75. Att Liverpool försvarar sin titel från föregående år ligger på 8.0. Spänningen inför europaligan i fotboll är helt klart olidlig.

Vill du kolla på aktuella matcher och ligor inom fotboll rekommenderas C More, TV4 Sport samt EuroSport, som sänder både svenska och internationella matcher under både vår och sommar.

Källa: Pixabay

Netflix-favoriter du inte får missa

Streamingtjänster på nätet erbjuder ett stort urval av både serier och filmer, där många av produktionerna tillhör tjänstens egna plattform. En favorit bland dessa är Netflix-serien Orange Is The New Black som skildrar livet i ett kvinnofängelse i USA. Hos Expressen kan man läsa mer om historien bakom. Berättandet är komplext och fascinerande, där man stiftar
bekantskap med kvinnorna och deras livshistoria. Vidare så baseras serien på en bok som bygger på en sann historia. Just nu finns hela åtta säsonger ute.

Serien och den psykologiska thrillern You har även den fått stor uppmärksamhet och är minst sagt nervkittlande. Huvudpersonen är en stalker, som blir förtjust i och besatt av olika kvinnor, som han sedan tar kontroll över. Just nu finns två säsonger ute.

Bildkälla: Pixabay

Med denna tablå håller du dig underhållen fram till vädret blivit behagligare och blommorna slagit ut. Dessutom är det alltid trevligt att ha bra tv tillgänglig för avslappnade helgdagar och kvällar.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.