Handbollsfeber i vinter

Ibland undrar man hur hjärnan fungerar. När det är sommar och varmt ute går man och drömmer om vinter. När det väl blir vinter börjar tankarna vandra mot värme och alla aktiviteter som inte involverar is och snö. 
 
Som tur är består vintersäsongen inte av bara vinteraktiviteter. I alla fall inte i sportvärlden. Vintern är en perfekt tid för inomhussporter som innebandy och den personliga favoriten, handboll. Och efter jul och nyår, när de flesta brukar ha hunnit tröttna på vintern, är det dags för ett europamästerskap på hemmaplan!

Bild tagen här

Herr-EM 2022

Japp, det är dags för Sverige att arrangera ett EM i handboll, igen. Senaste gången var 2002 och det slutade i guld för landslaget! Däremot står Sverige inte som ensam arrangör den här gången. Gruppspelet kommer att
delas upp mellan Norge, Sverige och Österrike. Semifinalerna och den stora finalen kommer att spelas på Tele2 Arena i Stockholm. Enligt https://www.aftonbladet.se/sportbladet/ kommer gruppspelen att spelas i Malmö, Göteborg, Trondheim, Graz och Wien. Sverige kommer att spela alla sina matcher på hemmaplan. De lottades in i grupp F och kommer först ut att möta Slovenien, Polen och Schweiz.

Nytt för det här mästerskapet är att det är 24 nationer som kommer att delta istället för tidigare 16. Det innebär att EM och VM numera är lika stora, vilket betyder att Europafesten kommer att pågå ännu längre. Mästerskapet spelas mellan den 10 och 26 januari.

Nytt guld på gång?

Sverige är en av storfavoriterna att vinna EM. I EM 2018 tog de silver, vilket var en stor bragd eftersom det var 16 år sedan det hade tagit medalj i ett europamästerskap. Enligt https://extra.bet365.com/news/sv match- och
liveodds på handboll är Sverige den tredje största favoriten. Oddset för att Sverige vinner är 5.50 medan Frankrike och Danmark har de lägsta oddsen på 4.00 respektive 3.40. 
 
Det som talar emot att Sverige tar sig till final är att det inte gick så bra i VM i början av året. Där slutade landslaget på en femteplats och de förlorade både mot Danmark och Norge. Danmark kommer att bli särskilt tuffa motståndare eftersom de både är regerande världsmästare och olympiska mästare.

Redan biljettkaos

Trycket på att få biljetter till grupp- och mellanspelen är redan stort. Danmark har, som regerande mästare, en enorm fanclub. Hela 80 procent av biljetterna till deras gruppspel i Malmö har köpts upp av danska åskådare, skriver https://www.expressen.se/kvallsposten/. Malmö Arena har till och med marknadsförts som Danmarks nya hemmaarena. Deras fans räknar även med att det rödvita landslaget ska ta sig vidare till mellanspelet från Grupp E med Island, Ryssland och Ungern. De har nämligen börjat att köpa upp biljetterna till dessa matcher också. 
 
Att det säljs biljetter så här tidigt är otroligt roligt för de svenska arenorna. Och det finns fortfarande biljetter kvar till både Scandinavium och Malmö Arena om man vill heja fram Sverige. Om man inte kan ta sig till någon
av arenorna kommer EM att sändas på Visast och Viaplay.

Det kommer alltså att ges ett härligt avbrott från vintern i januari, vilket kan vara ganska skönt. Det är också en
ny chans för Sverige att visa vad de går för och vi håller alla tummar!

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.