Hela vägen till toppen

Med sommaren på gång och utan snö i sikte är det kanske inte alla som tänker på ishockey och all spänning som sporten har att erbjuda. Men tro inte att proffsen tar semester för det, sommarkamperna är i full gång och lagen tränar för fullt inför kommande säsong. Under sommaren kan vi även se vad som händer med lagen, blir det några nya värvningar inför säsongen eller kanske sticker någon junior upp och överraskar.

Konkurrensen är hård

Inom hockeyn i Sverige är kampen för spelarna riktigt hård, det börjar redan i dem tidigare åren med toppning och uttagning till TV-pucken och distriktslaget. Missar man chansen i ung ålder är det en lång klättring man har att vänta upp till toppen, men många har lyckats och många fler kan vi vänta oss. Är man intresserad av sportsbetting så hittas det alltid fina aktuella spelformer för NHL och SHL i nyheter online. Man kan kika på odds om man själv bettar, eller läsa artiklar för att få reda på mer om diverse lag och spelare. Hockeyhjärtat som många spelare visar, tillsammans med disciplin, bäddar bara för framgång. Ett klockrent exempel på en spelare som gav allt och tack vare det tog sig hela vägen till NHL är Emil Bemström. På bara två år lyckades han ta sig från Hockeyallsvenskan över Atlanten och in i Columbus Blue Jackets. Det kunde man inte ha trott bara för några år sedan, men nu finner vi honom och hans Columbus i kampen om Stanley Cup-pokalen.

Källa: Pexels

Vägen till toppen

Emil Bemström har övertygat under det senaste säsongerna, när han gick från att vara nästan yngst i truppen och göra 15p på 33 matcher, till att bli värvad till storstan och Djurgården – där det blev succé. Med sina 35 poäng på 47 SHL matcher som 19-åring belönades han med en plats i svenska landslaget där han fick göra 3 matcher. Många fick upp ögonen för den unga talangen och han signades därefter av Columbus som lät honom spela hela 56 matcher under den gångna säsongen, detta tackades med 20 poäng. Bra gjort för en första säsong i NHL. Inför nästa säsong hoppas Emil på ytterligre utveckling och ökad poängskörd. Det är många som hoppas med honom. Emil och hans Columbus Blue Jackets har oddsen 34.00 för att vinna pokal.

År efter år går förväntade stjärnor tidigt i draften och vi har de senaste åren kunnat se spelare som Victor Söderström, Philip Broberg och Rasmus Dahlin gå riktigt tidigt i första draftrundan. Det är inte alla draftval som lyckas slå igenom och möta upp förväntningarna, men dem som klarar det och älskar sporten älskar även utmaningen. Kanske är det därför vi ser så många nya talanger år efter år – vi i Sverige älskar ishockey.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.