Snart helg

Brunch med tjejerna på söndag och stryket för killarna på lördag

Varje lördagsförmiddag försvinner min sambo in i bubblan för att i några minuter se över sina spel och placeringar och för att lägga stryktipset. Denna viktiga lördagsunderhållning som sätter guldkant på tillvaron. För det är just så spel fungerar för oss i denna familjen. Vi köper en lott för tillfällig lycka och en ”må-bra-kram” känsla. 🙂 Känner ni igen er?

Då kommer den stora frågan, vinner vi något?

Ja, jag skulle faktiskt hävda att vi gått med plus genom åren, annars hade vi väl heller inte fortsätt. Vi spelar ju aldrig på slots eller chokladhjul och liknande utan mest på V75, en harry eller stryktipset. Det är ju ändå lite mer sport att faktiskt välja sina hästar, eller lag. Betta på mello osv. Det blir ju helt klart roligare att följa matcherna också när man faktiskt har utsett en vinnare. Min sambo spelar inte många kronor i månaden, kanske 200 kr men under ett år har de haft ”herrmiddagar”, där några vänner träffats och ätit god mat och spelat gemensam rad. För tre veckor sedan åkte de till Mallis på vinstpengarna som de dragit in gemensamt. Jag vet dock inte om det är den årliga utdelningen, eller om det var utdelning för mer än ett år. Men ändå kul att man faktiskt kan på så sätt samla ihop lite pengar och göra en gemensam resa. 🙂 Väl värd investering i sig själv tycker jag.

Sen är det ju inte bara spelandet som är glädjen, det är ju att faktiskt träffas, ha ett gemensamt mål och umgås avslappnat. Ibland blir jag lite sne att inte jag själv gör lika med mina tjejkompisar men det är inte så många tjejer som är intresserade av stryket. På söndag däremot är det ändå bestämt att vi tjejer ska ut och äta brunch på hotellet! Gud så gott! Jag älskar långa bruncher, hoppas på att de har lite engelsk tema med tee och skorpor och marmelader! Ser så fram emot helgen! 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.