Sportstjärnor i TV-rutan

De senaste åren har det blivit allt vanligare att sportstjärnor får tid i TV-rutan, både när de utövar sin sport och när de åtar sig andra engagemang. Ett känt exempel på det här är förstås Zlatan som gjort reklam för Volvo, som man kan läsa mer om här; https://www.expressen.se/gt/sa-forvandlade-zlatan-volvo/, och Klara Svensson, proffsboxaren som varit med i succéprogrammet Superstars på Kanal 5.

Det är alltid roligt att se de här personerna på TV. Det känns familjärt och underhållande och därför ska jag i dag tipsa er om hur ni hittar och kan följa era favoritkändisar när ni är bänkade i TV-soffan. Om ni inte är ute efter en massa underhållning utan istället vill följa sportspel skulle jag tipsa om att kika in på https://extra.bet365.com/news/sv. Där kan man få bra information om olika nyheter inom sportvärlden så man håller sig uppdaterad och vet vilka matcher som spelas när.

Bild: GundeSvanRallycross1994.jpg av Eddi Laumanns (CC BY-SA 3.0)

En av våra svenska idrottspersonligheter som är riktigt erfaren inom TV-branschen är Gunde Svan. Han har lett allt från Ingenting är omöjligt till Gladiatorerna under sina verksamma år som programledare. I maj i år avslöjade Expressen att han nu ska leda ett nytt program, Bragden, som är en form av dokumentärserie om svensk idrottshistoria. Gunde har ju även varit programledare för Fångarna på fortet och som alla vet som någon gång sett på det programmet är det inte helt ovanligt att det finns deltagare med som är proffsidrottare.

Fångarna på fortet är faktiskt ett program som aldrig går ur tiden. Genom åren har flera idrottspersonligheter varit med och tävlat, och det som gör programmet så roligt är att de ofta ingår i lag med personer från helt andra branscher. Det är en väldig underhållande kombination att se en proffsidrottare tillsammans med stjärnor från till exempel Paradise Hotel, svenska Hollywoodfruar eller Bonden. Ett annat TV-program jag vill tipsa om är det som heter Det största äventyret. Den första säsongen kom ut 2014 och våren 2017 kom en säsong till. Mer information om deltagarna i programmet finns att hitta på https://www.tv4.se/.

Bild: Pixabay

Faktum är att det finns väldigt många TV-program med deltagare som kommer från idrotten. Bara man vet var man ska börja leta är det ofta rätt enkelt att hitta ett som man tycker känns intressant att följa. En del av dem görs i många säsonger och spelas fortfarande in, medan man kan behöva streama andra på nätet för att kunna se dem. Mina tips på de allra bästa programmen, förutom de jag nämnt här ovan, är följande:

Heja Sverige (proffsidrottare med utvecklingsstörningar som tävlar i speciella grenar)
Bara sport (frågesport där svenska proffsidrottare tävlar mot varandra)
Mästarnas mästare
Duellen
Listan skulle kunna göras hur lång som helst, men det här är några urval av de enligt mig allra bästa programmen. Ett annat program värt att titta på är själva Idrottsgalan där våra älskade idrottare hyllas varje år. Det är ett program som brukar följas av en miljonpublik, och bara det vittnar ju om att det finns många i Sverige som gärna ser våra sportproffs i TV-rutan.

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.