Tips för att lösa mindre ekonomiska bekymmer

Synen på banken har förändrats. En dominerande bransch med stort inflytande och förtroende har undan för undan kraschat. Inte minst efter bankkrisen har många ställt sig frågande till den dominans som de traditionella storbankerna har. Många väljer nu att undersöka de mindre bankerna. Bättre ränta, inga kortavgifter, bättre service, samlingslån etc. Det finns många anledningar till att undersöka de olika erbjudandena som bankerna har.

Ekonomin är mångas bekymmer

Arbetslöshet, sjukdom eller dåliga investeringar … Det finns många anledningar till ekonomisk oro. De perioder i livet när jag varit i ekonomisk oro så gnager det ordentligt. Svårt att sova och rädsla över att betala de fasta utgifterna. Ett råd är att alltid spara undan till kris när man har möjlighet. En lönepåslag kan till exempel alltid sparas undan. (Ni har sett och hört det förr på ex lyxfällan på TV4). Ett annat råd är att samla sina lån för att sänka räntekostnaderna och på det sättet spara pengar till en resa, renovering eller vad man nu vill göra! Ett lån är desto enklare att hålla reda på.

Hur samlar man sina lån?

Företaget Moank (som står under Finansinspektionens tillsyn) gör jobbet åt dig. Man ansöker snabbt och enkelt via deras hemsidan och därefter kontaktar de långivare och löser skulderna åt kunden. Man kan välja att ansluta sin arbetsgivare till lånet. Genom att ansluta sin arbetsgivare får man en av marknadens bästa räntor på lån. Kontokredit passar den som vill säkra sin vardagsekonomi mot oförutsedda utgifter eller ojämna inkomster. Man ansöker om ett kreditutrymme upp till 50 000 kr men betalar endast ränta för beloppet man använder.

Klipp dina kreditkort. Handla inte för pengar du inte har.

Ta kontroll över din privatekonomi!
Sluta oroa dig om nätterna och ta tag i din situation. Här kommer mina 5 tips:

  1. Gör en budget – Vad kommer in och vilka kostnader har ni ut?
  2. Håll er till budgeten
  3. Klipp alla kreditkort! Köp inte på kredit, du kan köpa på avbetalning och räntefritt och dela upp betalningen, det kan vara ett sätta att finansiera något som ni verkligen behöver. Men köp aldrig på kredit eller ”lånade” pengar.
  4. Sälj allt ni inte behöver – Lev minimalist – prylar gör ingen lycklig.
  5. Avsluta abonnemang – Istället för att ha ett abonnemang på TV, kan ni inte lägga det på barnsparande eller oförutsedda händelser?
  6. Investera för framtiden, lägg undan till något ni länge velat ha, ett aktiekonto eller resa. Då blir det roligare att se pengarna växa.

 

Om Linda Schultz

Namn. Linda Schultz. Smeknamn: LS Bloggar om: Mestadels svensk film men även en del klassiker eller andra personliga favoriter.